Egy orosz katona szelleme él a fertődi Esterházy-kastélyban

Sokan azt állítják, a régi épületek tele vannak szellemekkel. Nincs ez másképp a fertődi Esterházy-kastélyban sem, ahol nemcsak hercegek, világhírű művészek és cselédek, hanem orosz katonák is megfordultak.

Ahogy belépsz a kastélyba minden korból érzed a múlt szellemeit, szinte látod is őket, ahogy tesznek vesznek a hatalmas termekben, titkos átjárókban. Ha a tudomány nem is tudja bizonyítani létezésüket, mégsem lehet elhessegetni ezt az érzést.

Hogy is lehetne, amikor egy sarokban hirtelen megpillantasz egy kis rajzot. Közelebb mész hozzá és felfedezed, hogy a ceruzával készült rajz egy légitámadást ábrázol a vidék felett, amelyet a II. világháború idején rajzolhatott egy szovjet kiskatona. Talán az első háborús bevetését rajzolta az ódon kastély falára, valamikor 1944-45 fordulóján.

Ám hiába őrizték meg a kis ceruzarajzot a kastély 2010-es kastélyfelújítása során, nem mindig látszik tisztán. Nem mindegy ugyanis, hogy milyen a levegő páratartalma és a hőmérséklet.

Akinek szerencséje van és magas páratartalmú időben érkezik a kastélyba, annak sokkal kivehetőbben mutatkoznak majd meg a képek és még az is meglehet, hogy kiskatonát is megpillantja, ahogyan bóbiskol a rajza alatt.

https://fertodikastely.blogstar.hu/./pages/fertodikastely/contents/blog/52470/pics/lead_800x600.jpg
A múlt,Esterházy,Esterházy-kastély,Fertőd,orosz kiskatona
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?