Szombaton téged is vár a Rózsaünnep Fertődön!

Hallottál már Cziráky Margit grófnő rózsakertjéről? Az ország legrégibb rózsakertjét Fertődön, az Esterházy-kastély hatalmas, lélegzetelállító kertjében találod. Itt kerül most szombaton megrendezésre A Helló nyár! programsorozat keretein belül a Rózsaünnep Eszterházán.

A Rózsakertet általában nem csak a Rózsaünnepen érdemes felkeresni, de sajnos a térséget sújtó utóbbi napok rendkívül szélsőséges időjárása, a heves zivatarokkal kísért vihar megviselte a rózsakertet, amely látványában, élményszerűségében is magán viseli a viharkár nyomait.

Mindezek ellenére az Eszterháza Központ a már előzetesen meghirdetett, minden korosztálynak szóló, színes és változatos közösségi rendezvényeire, továbbá állandó és időszakos kiállításaira változatlanul várja a hétvégi Rózsaünnepen (2018.06.16. szombat) az érdeklődőket!

A mostoha időjárás minden nyomát magán viselő Rózsakert (2018.06.15-től) térítésmentesen tekinthető meg.

Ez viszont ne szegje kedvünket! Íme a programok:

2018. június 16., szombat

11:00 és 17:00 órakor furulyakoncerttel egybekötött szakmai vezetés a Rózsakertben (Rossz idő esetén is meg lesz tartva.)

15:00 és 17:00 óra között múzeumpedagógiai foglalkozás, arcfestés a kastély gyermekfoglalkoztatójában

16:00 órakor a Maszk Bábszínház "A furfangos csudadoktorok" c. előadása, a nagy mesemondó Jókai Mór novellája alapján. A Maszk Bábszínház várrege sorozatának negyedik darabja Huszt várának cseles elfoglalásáról mesél el egy mulatságos történetet, amely természetesen a kurucok diadalával végződik. A nagyméretű, míves bábfigurákkal, hangulatos zenekísérettel játszott előadás mind a felnőtt, mind a gyermek közönségnek színvonalas szórakozást kínál.

https://fertodikastely.blogstar.hu/./pages/fertodikastely/contents/blog/54069/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?