Múzeumok éjszakája a fertődi kastélyban is!

A fertődi Esterházy-kastélyban 2018. június 23-án, szombaton 16 órakor kezdődik a Múzeumok Éjszakája rendezvény. Az este nyitányaként zenei aláfestés kíséretében kitárulnak a kastély monumentális kovácsoltvas kapui és barokk köszöntő kíséretében tárul fel a látogatók előtt Eszterháza pompája.

17.00 órakor a kastély díszudvarán ad koncertet a Churchlands Wind Orchestra ausztrál diákkórus, akiknek előadásában modern dallamok csendülnek fel klasszikus formában.

A kastélymúzeum 9.00 és 18.00 óra között várja látogatóit, azonban 18.00 órától egy órára megpihen, a Múzeumok Éjszakája előtt.

18.00 és 22.00 óra között kicsiket és nagyokat egyaránt várnak Cziráky Margithoz és a rózsákhoz kapcsolódó kézműves foglalkozásokkal, játékos programokkal és arcfestéssel a kastély gyermekfoglalkoztatóiban.

19.00 órakor ismét megnyílnak az Esterházy-kastély múzeumának kapui, ahol Cziráky Margit és IV. Miklós hagyatékából származó tárgyakból berendezett enteriőrt csak ezen az éjszakán tekinthetnek meg vendégeink. A program során a látogatók bejárhatják a kastély négy dísztermét, bepillantást nyerhetnek Cziráky Margit és IV. Miklós Eszterházán eltöltött mindennapjaiba.

19.00 és 22.00 óra között a Cziráky Margit Rózsakert hosszított nyitva tartással várja vendégeit.

A Rózsakert ezen az estén - az országban egyedülálló módon - zenei aláfestéssel és hangulatvilágítással fokozza az amúgy is rendkívüli látvány- és illatélményt.

19.00 órakor furulya koncertet hallhatnak az érdeklődök, 20.30-kor pedig egy fél órás romantikus vezetett séta indul a rózsakertben, Rózsák és a szerelem témakörben.

A Múzeumok éjszakája programjai 17.00 órától 500 Ft/fő áron látogathatóak, karszalag váltását követően!

Rossz idő esetén a kültéri programok - 17:00 órakor a Churchlands Wind Orchestra előadása, valamint a 20:30-kor a Rózsák és Szerelem séta a Rózsakertben - elmaradnak!

https://fertodikastely.blogstar.hu/./pages/fertodikastely/contents/blog/54559/pics/lead_800x600.jpg
Cziráky Margit,Esterházy,Esterházy-kastély,Eszterháza,Fertőd,Múzeumok éjszakája
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?