A rokokó esküvő nem csak álom!

Rokokó esküvőt képzeltél magadnak? Váltsd valóra! Először is, egy ebben a stílusban épült, tökéletes helyszín kell hozzá - akár a fertődi Esterházy-kastély -, majd következzenek az apróbb, ám felettébb fontos részletek.

Fotó: pinterest.com

A tökéletes helyszín

Aki feledhetetlenül csodálatos esküvőről álmodik, annak nem mindegy, hogy hol mondja ki a boldogító igent. Van, akinek megfelel az anyakönyvi hivatal – többnyire semmilyen stílusú – szegényes házasságkötő terme, ám akinek igénye van valami többre és szerelmese a rokokó stílusnak, az biztosan más helyszínt választ. Ilyen helyszín például az Andrássy Kastély Monokon, a gödöllői Grassalkovich-kastély (ez ugyan barokk stílusban épült, de a célnak tökéletesen megfelel), és a fertődi Esterházy-kastély pompás és korhű dísztermeinek egyike.

Fotózkodás

A szertartást követően nem csak a pompás termekben lehet fotózkodni, hanem az Esterházy-kastély esetén, a festői szépségű, több száz hektáros angol- és franciaparkban, a hangulatos hársfasoron, az impozáns díszudvaron, sőt, tavasszal és nyár elején az illatos rózsakertben is.

Dekoráció, meghívó

Amennyiben ezen a téren is ragaszkodunk a rokokó stílusjegyeihez – és miért ne tennénk –, akkor töménytelen virágmennyiséggel kell számolnunk, hiszen a cél a gazdagság és fényűzés megmutatása.

Az esküvői meghívó is legyen gazdagon díszített. Színei az arany, a baba kék, és a pasztell rózsaszín legyenek. Különleges formákban adhatjuk át vendégeinknek a meghívót, például legyező formában, vagy kis dobozba bújtatva.

Ruha

Itt lehet aztán igazán elmerülni az életörömben, ami nem más, mint maga a rokokó. E korszak ruháiban a nők gyönyörűek, rettenetesen nőiesek és izgatóak voltak.

Ruhát lehet kölcsönözni és varratni is, sajnos egyik sem olcsó mulattság, de a kor nem is erről híres. Amennyiben korhű öltözéket szeretnénk, mindenképpen fontos hogy hosszú nagyabroncsos ruhát (panier-szoknya) válasszunk. A színre nincsen kikötés, bár kiindulva Marie Antoniette esküvői öltözékéből, maradjunk a világos pasztellszíneknél, rózsaszínnél, fehérnél, gazdag arany hímzéssel és a dús szalag és masni díszítéssel. A hatalmas gazdagon díszített fűzős ruha alatt, harisnya és buggyos alsó, valamint korhű topánka bújik meg.

Természetesen modernebb rokokós menyasszonyi ruhát is választhatunk, ami garantáltan kényelmesebb és mégis őrzi a rokokó tipikus vonásait. 

Ékszerek tekintetében is a gazdagság kell, hogy domináljon. Gyöngysorok, gazdagon díszített arany ékszerek, hatalmas brossok az ajánlottak.

A férfi öltözék sem mindennapi és unalmas. Az autentikus viselet tartogat pár meglepő darabot, úgy, mint a térdharisnya, a térdnadrág, a hosszított díszes kabát, valamint a csipkés ing.

Frizura, smink

Ha korhűek szeretnénk lenni, akkor a bonyolult, magasan tornyozott, berakott frizurát vagy a gondosan előkészített fehér rizsporos parókát válasszuk, ám az utóbbi nagy kánikulában nem a legkellemesebb viselet. Remek választás, a csak stílusjegyeiben a korra emlékeztető, modern frizura.

A bevállalósabb férfiak, fodrász által előre fazonírozott, ősz parókát is viselhetnek.

A sminkek kihívóak, és túlzóak is lehetnek, bátran használhatunk sötét színeket és kicsit extrémebb technikákkal is kísérletezhetünk, ettől lesz az egész játékos és buja.

Torta

A ruhák mellett, legalább akkora hangsúly van a tortán is amelynek szintén gazdagon díszítettnek kell lennie. A cukrásznak inspirálódni lehat a párok ruhájából, kiegészítőiből, meghívójából, a helyszín díszítőelemeiből.

Ugyan egy igazi rokokó esküvő nem éppen költségkímélő, ám biztos, hogy felejthetetlen lesz, nem beszélve arról, hogy az unokáknak majd milyen képeket tudtok mutogatni.

Merjetek álmodni és önmagatok lenni a nagy napotokon is!

Fertődi Esterházy-kastély esküvői információk: eszterhaza.hu

Fotók forrása: Pinterest

 

https://fertodikastely.blogstar.hu/./pages/fertodikastely/contents/blog/55250/pics/lead_800x600.jpg
A jelen,esküvő,Esterházy,Esterházy-kastély,rokokó,ruhák
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?